Dette focacciabrødet er mykt og saftig og rett og slett kjempe godt! Og så ser det utrolig fresht ut! Passer perfekt til salat, pasta eller suppe.
Du trenger: ( til 1 liten focaccia)
Focaccia:
290 g mel
1 ts salt
2.5 dl melk
1/2 pakke fersk gjær
1 ss smør
1/2 rødløk
ca 70 g bjørnebær
50 g fetaost
olivenolje
havsalt
Slik gjør du:
1. Bland mel og salt i en bolle. Varm melken til den er lunken. Rør tørrgjær ut i litt av melka. Elt sammen gjærblandingen og resten av melken sammen med 1 ss smeltet smør og melet. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin og elt i cirka 10 minutter. Bruk en slikkepott til å samle deigen midt i bollen, dekk til med et kjøkkenhåndkle og sett til heving.
2. Når deigen har hevd til dobbelt størrelse heller du den over i en bakepapirkledd kakeform ( 24 cm i diameter ), dekker til med plastfolie og hever i 30 minutter til.
3. Skjær rødløk i skiver. Om du bruker fetaostblokk smuldrer du fetaosten og blander det sammen med litt olivenolje. ( Om du bruker fetaost fra glass kan du bruke oljen fra glasset.)
4. Når focacciaen er ferdighevet; lag små hull med fingeren i deigen. Dytt løk, smuldret fetaost/ olje og bjørnebær forsiktig inn i deigen og dryss over havsalt.
5. Stekes på 220 grader i 20-25 min. Steketid vil variere fra ovn til ovn.
Leave a Reply