Give away: Gratulerer til Janne som vant! Send meg navn og adr, så får du tilsendt det flotte kvernsettet over påske.
Focaccia er er et saftig og mykt brød som passer perfekt som tilbehør til pasta, suppe eller salat. Brødet er veldig enkelt å lage. Jeg har toppet det med fetaost, rosmarin og flaksalt denne gangen, men her er mulighetene nesten uendelige.
1 Foccaciabrød
Tid: 2 t
Du trenger:
350 g mel
350 g mel
2 ts salt
1/2 pakke tørrgjær
1 ts sukker
3 dl vann
1/2 dl olivenolje + litt til å ringle over før heving
1/2 pakke tørrgjær
1 ts sukker
3 dl vann
1/2 dl olivenolje + litt til å ringle over før heving
2-3 ss extra virgin olivennolje
70 g fetaost
fersk rosmarin
Slik gjør du:
1. Bland mel og salt i en bolle. Elt inn gjær, sukker, lunkent vann og olivenolje. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin og elt i cirka 10 minutter. Hell litt olivenolje over deigen, dekk til med et kjøkkenhåndkle og sett til heving.
2. Når deigen har hevd til dobbelt størrelse heller du den over i en bakepapirkledd ildfastform ( cirka 16 * 25 cm ), dekker til med plastfolie og hever i 30 minutter til.
3. Forvarm ovnen til 220 grader. Når focacciaen er ferdighevet lager du små hull med fingeren i deigen og heller over litt olivenolje. Dytt små biter av fetaost og ønsket mengde rosmarin i fordypningene og dryss over havsalt.
4. Stek focacciaen i 20-25 minutter. Steketid vil variere fra ovn til ovn.
Leave a Reply