Skal du på fjelltur i påsken? Hva med å lage disse godsakene og ha med på skituren? Havregryn og sjokoladebar blir garantert populært både hos voksne og barn! De er ikke akkurat sunne, men veldig, veldig gode.
Målene er oppgitt i dl denne gangen istedefor gram, slik at det skal være enkelt å lage selv om du er på en hytte uten kjøkkenvekt 🙂
Form: 23 * 23 cm
Tid: 45 min
Du trenger:
5 dl hvetemel
5 dl havregryn
en klype salt
1.5 dl brunt sukker
2 egg
200 g smør
100 g sjolokadechips
100 g tørkede tranebær
Slik gjør du:
1. Forvarm ovnen til 180 grader. Bland hvetemel, havregryn, salt og brunt sukker sammen i en bolle.
2. Tilsett egg og smeltet smør. Bland godt sammen. Deigen vil fortsatt smuldre litt.
3. Tilsett sjokolade og tranebær og bland sammen. Bruk gjerne fingrene.
4. Dekk en ildfastform med bakepapir. Klem blandingen godt ned i formen. Pass på at den ligger jevnt fordelt utover.
5. Stekes nederst i ovnen, i cirka 30 minutter. La den avkjøles helt før du skjærer stykker. Oppbevares kaldt.
Leave a Reply