-ANNONSE-
Det er endelig sommer og tiden er inne for å nyte rask, enkel og smakfull mat, gjerne ute i det fri, med noe leskende å drikke. Da er det perfekt med retter som denne, fritatta med sopp og gruyere, som lages i en fei og som både ser og smaker helt fantastisk! Perfekt til både lunsj, middag eller til kveldsmat!

Fiskars Norden steel
Denne gangen var det også litt ekstra stas å lage mat, da jeg har vært så heldig å få prøve Steel pannen fra Fiskars. Fiskars, som har nesten 370 års erfaring med å utvikle kjøkkenredskaper, har nemlig kommet med den nye kolleksjon Norden Steel, som er en kolleksjon bestående av gryter og panner i rustfritt stål. Produktene bruker mineralbehandling, Thermium, som gir non-stick-egenskaper selv ved høye temperaturer. I tillegg er de kjempe enkle å holde rene, noe som selvfølgelig er veldig velkomment. Designet er stilrent og tidløst og kolleksjonen består av panner i tre størrelser, to gryter, en sauterpanne, to kasseroller, et stekefat og en wok. Håndtakene holder seg avkjølt under matlagingen og kjernen er av aluminium og lag av rustfritt stål, som skaper en jevn varmefordeling. De kan brukes i ovnen og tåler maskinoppvask, noe som en småbarnsmor som meg setter stor pris på. Jeg må si jeg likte denne pannen kjempe godt og den sto virkelig til forventningene! Les mer om Norden steel kolleksjonen her: https://www.fiskars.no/produkter/kjokken/ranges/norden
Tilgjengelig i butikk nå!

Fiskars Norden steel
Fritatta med sopp og gruyere
Du trenger:
1 stor gul løk
150 g sopp i skiver
8 egg
2 ss creme fraishe
40 g gruyere
2 stilker vårløk
et håndfull ruccola
1/3 rød chili i skiver
smør til steking
Slik gjør du:
1. Skjær løk og sopp i tynne skiver.
2. Visp egg og creme fraishe sammen og krydre med salt og pepper.
3. Varm smør i panna og stek løken myk og blank.
4. Tilsett sopp og stek til den har fått en gylden farge.
5. Hell over eggeblandingen, legg på skiver av chili, skru ned på varmen, sett på lokket og la fritattaen steke videre.

Norden steel stekepanne
6. Riv ost. Litt før eggeblandingen har satt seg strør du over ost og litt av vårløken og steker videre til osten har smeltet og eggeblandingen har satt seg.
7. Når frittataen er ferdig strør du over resten av vårløken, drysser over litt ekstra salt og pepper, legg på ruccola og server.
Leave a Reply