Her kommer oppskrift på nok en deilig lasagne, denne gangen med blant annet søtpotet og mange andre deilige grønnsaker. Lag den gjerne kvelden før, så kan den enkelt varmes opp i ovnen neste dag du kommer hjem fra jobb og du trenger en rask og deilig middag!

Grønnsakslasagne
Du trenger ( til 1 form ca 15*25 cm)
1 rødløk
3 fedd hvitløk
1 gul squash
150 g fennikel
2 stilker stangselleri
2 mellomstore gulrøtter
2 ts balsamicoeddik
1,5 dl øl (kan byttes med grønnsaksbuljong)
3 ss tomatpurè
1 laurbærblad
salt og pepper
350 g søtpotet
olivenolje
salt og pepper
Hvit saus:
50 g smør
50 g mel
5 dl melk
salt og pepper
lasagneplater
ca 100 g ost av eget ønske
frisk basilkum
Slik gjør du:
1. Sett ovnen på varmluft 180 °C. Skjær søtpotet i tynne skiver, gjerne ved bruk av mandolinjern. Legg søtpotetskivene på to stekebrett kledd med bakepapir. Ringle over litt olivenolje og krydre med salt og pepper. Bak i ovnen til søtpotetskivene er møre, cirka 10-15 minutter. Pass på så de ikke brenner seg.
2. Finhakk løk og hvitløk. Skjær squash, fennikel, stangselleri og gulrøtter i små terninger. Surr løk i olje til løken begynner å bli blank. Tilsett resten av grønnsakene og la det surre noen minutter. Ha i balsamicoeddik, øl, tomatpurè og laurbærblad. La det småkoke til væsken har kokt inn. Smak til med salt og pepper.
3. Lag hvit saus: smelt smør, rør inn mel og spe på med melken. Kok opp under omrøring til sausen har tyknet og er glatt. Smak til med salt og pepper.
4. Smør en ildfast form. Start med grønnsakssausen og legg den lagvis med søtpotet, lasagneplater og hvitsaus til alt er brukt opp. Avslutt med revet ost.
5. Stek til lasagnen er gylden og fin, cirka 30 minutter på 225 grader.
6. Server med hakket basilikum og et dryss havsalt.
Leave a Reply