Det er fortsatt kjempe deilig og varmt ute og da måtte vi bare lage skolebrød i dag. Det smaker fantastisk godt på en varm sommerdag, har du tenkt på det? Orker du ikke lage hjemmelaget vaniljekrem fungerer det veldig godt med kjøpt.
Du trenger: ( 15 boller)
800 g hvetemel
150 g sukker
1 pk. tørrgjær
1/2 ts kardemomme
4.5 dl melk
150 g smør, i terninger
vaniljekrem – Oppskrift: http://www.ourkitchenstories.no/fastelavnsboller-med-vaniljekrem/
egg til pensling
melisglasur og kokosmasse
Slik gjør du:
1. Bland tørrvarene i en bolle. Varm melk til den blir lunken og miks sammen med tørrvarene. Tilsett små terninger med smør til slutt og elt sammen til du har en jevn og fin deig. Du bør elte i cirka 10 –15 minutter etter at smøret er blandet inn deigen. Sett til heving.
2. Rull ut bollene og legg de på bakepapirkledde stekebrett. Dekk til bollene og la de etterheve i 30-45 minutter. Lag en fordypning i bollene ved å bruke utsiden på en t-skje, og fyll med vaniljekrem. Pensle bollene deretter med et sammenvispet egg.
3. Stek bollene på 210 gradder i 10-12 minutter, eller til bollene er gylne. Avkjøl på rist. Pynt med melisglasur og kokosmasse.
Leave a Reply