Dette er en av våre favorittpizzaer, og den har vært det lenge. Spicy pizza med grillet aubergine og søte plommetomater.. Rett og slett super digg!!
Du trenger ( til 2 pizzaer):
Pizzabunn:
400 g mel
2 ts gjær
litt salt
2, 5 dl vann, ca 20 grader
2 ss olivenolje
Pizzasaus:
2 sjalottløk, finhakket
2 hvitløk, finhakket
olivenolje
1 boks hermetiserte tomater ( 400 g)
en klype sukker
cayennepepper
salt, pepper
En neve fersk basilikum, hakket
Topping:
ca 1 liten aubergine, i skiver
160 g ost, revet ( feks cheddar og parmesan)
ca 150 g små plommetomater, delt i 2
0.5 -1 chili, finhakket
salt og pepper
Slik gjør du:
Lag pizzadeigen; bland mel, gjær og salt i en bolle. Tilsett lunket vann og olje. Elt i ca 10 minutter. Hev til dobbelt størrelse, ca 1 t. Forvarm ovnen til høyest antall grader. Lag sausen ved å først varme litt olje i en kjele, fres sjalottløk og hvitløk et par minutter ( pass på at hvitløken ikke brenner seg) og tilsett hermetiserte tomater. Tilsett så sukker og la sasuen småputre i ca 30 min. Smak til med cayennepepper, vanlig pepper og salt. Tilsett hakket basilikum og sett til sides.
Skjær aubergine i skiver ( maks 0.5 cm), krydre med salt og pepper og grill de i en tørr grillstekepanne på begge sider. ( Du kan selvfølgelig bruke vanlig stekepanne hvis du ikke har grillstekepanne.) Skjær tomatene i to, finhakk chili og riv ost. Kjevle ut to pizzabunner. Legg på et lag med pizzasaus ( du vil få saus til overs). Legg først på ost, så aubergine, plommetomater og chili. Dryss over litt salt og pepper. Stekes i ca 10 min ( vil variere fra stekeovn til stekeovn ) og nyt.
Veldig god puca! Alle mine burdags gjestene har satt pris på! Deilig! ❤️
Så bra dere alle likte den! 😉