Det er snart 17 mai og hva passer vel da bedre enn å lage små deilige terter fylt med mascaponekrem, blåbær og pasjosnfrukt. Det er ikke vanskelig å lage og ser imponerende og super fresht ut! Mørdeig som blir til overs kan fryses ned.
Du trenger: ( til 8 små terter, terteform ca 10 cm) :
Mørdeig:
210 g mel
70 g melis
140 g smør
1 egg
Mascarponekrem:
150 g mascarpone
3 dl kremfløte
4 ss melis
ca 300 g blåbær
4 pasjonsfrukt
Slik gjør du:
1. Bland mel og melis. Smuldre smøret i melblandingen, gjerne ved å bruke en kjøkkenmaskin. Bland deretter raskt inn egget til du får en glatt og smidig deig. Du skal ikke elte for mye. Pakk deigen i plastfolie og sett i kjøleskapet et par timer.
2. Kjevl den avkjølte deigen ut. Bruk litt ekstra mel slik at den ikke setter seg fast. Legg deigen i terteformene- la det være igjen litt deig over kanten. Sett så i kjøleskapet igjen i cirka 30 minutter. Prikk deigen med en gaffel, legg et bakepapir over deigen og fyll på med tørkede erter. Stek ved 180 grader i 10 minutter. Ta terten ut av ovnen, fjern bakepapir og erter- og sett den tilbake i ovnen. Stek videre i cirka 5-10 minutter. Steketiden vil variere fra ovn til ovn. De er ferdige når de er gyldne og fine. Ta de så ut av ovnen og avkjøl.
Pisk mascarpone, kremfløte og melis sammen . Legg kremen i de avkjølte terteskallene, bruk gjerne en sprøytepose. Topp med blåbær og pasjonsfrukt.
Leave a Reply