Her kommer en enkel, sunn og god hverdagsrett. Blomkålen erstattter pasta / ris og jeg tror du kommer til å like dette alternativet- for det er faktisk veldig godt. Og du blir veldig behagelig mett etterpå. Du kan bruke de grønnsakene du har i kjøleskapet,- denne gangen hadde jeg gulrøtter og grønne erter.
Du trenger ( 2 personer):
1/2 rødløk
2 fedd hvitløk
2 gulrøtter
1 blomkålhode
100 g frosne grønne erter
2 ts riseddik
2 ts soyasaus
salt, pepper
fersk persille
olje til steking
Slik gjør du:
1. Finhakk rødløk og hvitløk. Skjær gulrøtter i små biter.
2. Skjær blomkål opp i biter, legg de i en foodprosessor og kjør til blomkålen har ris-lignende konsistens.
3. Varm opp en kjele med vann og forvell de grønne ertene i ett minutt.
4. Varm olje i en dyp stekepanne. Stek først løken i et par minutter før du tilsetter hvitløk og gulrot. Stek et par minutter til. Tilsett så blomkålris og stek videre. Smak til med riseddik og soyasaus. Tilsett avrente grønne erter. Smak til med salt og pepper.
5. Ta av plata og ha oppi grovhakket persille.
Titti says
Mm dette må prøves. Kan man bruke noe annet enn riseddik?
Lene Engelstad says
Hei! Du kan prøve litt sitron:)
Titti says
Tusen takk, det var utrolig godt med sitron. Dette blir nok en gjenganger
Lene Engelstad says
Så bra!:)
Angela says
Det var nydelig, men jeg droppet soyasaus og erter.
Lene Engelstad says
Så hyggelig at du likte det!:)