Selv om jeg er over gjennomsnittet glad i å lage mat er det ikke tvil om at det er deilig når det man skal lage ikke tar så lang tid og at det genererer lite oppvask. Er du enig i det vil jeg absolutt anbefale deg å lage disse bærtertene en gang du skal kose deg med noe godt. Jeg har fylt tertene med syrlig syltetøy, men du kan også bruke friske bær eller for eksempel skiver av plommer og nektarin…Men det er lurt å tenke på å bruke bær og frukt i sesong, ellers smaker det ofte litt lite.
-Lene-
Du trenger:
4 butterdeigsplater
Bærsaus:
300 g frosne bær av eget ønske
ca 6 ss melis
2 ts sitronsaft
Til pensling;
eggeplomme
melk
perlesukker
Slik gjør du:
La butterdeigsplatene tine litt på kjøkkenbenken. Lag bærsaus ved å koke opp frosne bær sammen med melis. Kok bærene til du har fått konsistens som et syltetøy. Ta av plata og smak til med litt sitronsaft. Sett ovnen på 180 grader. Kjevle litt ut butterdeigsplatene, slik at de blir ca 15 cm på kortsiden. Plasser de på et bakepapirkledd stekebrett. Skjær fingerbrede strimler langs begge langsidene, inn mot midten, men la det være igjen en stripe på ca 5 cm midt i butterdeigsleiven hvor du legger noen spiseskjeer med avkjølt syltetøy. Flett strimlene over syltetøyet. Pensle med eggeplomme og litt melk som er vispet sammen. Dryss over litt perlesukker. Stekes midt i ovnen til de er gyldne og fine, ca 25 min ( vil variere fra ovn til ovn.)
Katrine says
Har dere kjøpt eller laget butterdeigsplatene? Og hvor får man kjøpt om det er det som er oppskriften? Kjenner at terskelen er veldig mye lavere om jeg kan kjøpe butterdeig heller enn å lage
Lene Engelstad says
Hei! Vi bruker kjøpte 🙂 Du finner de i frysedisken på alle dagligvarebutikker. Håper du liker tertene dersom du prøver:-)
Katrine says
I dag fikk jeg endelig prøvd disse, brukte frosne bjørnebær fra hagen og det ble supergodt! De skal definitivt lages flere ganger – og testes med ulike bærsorter som fyll 🙂
Lene Engelstad says
Så utrolig hyggelig å høre! Høres veldig godt ut med bjørnebær!