Jeg synes egentlig at brokkoli er en undervurdert grønnsak og bruker den mer enn gjerne i ulike lunsj og middagsretter. Dette er en kjempe enkel rett som passer bra om du ikke har så mye tid eller ork til å lage mat. Den kan også passe som tilbehør til for eksempel kylling.
Til 2 personer
Tid: 25 min
Du trenger:
200 g pasta
1 brokkoli
100 g frosne grønne erter
skall av ca 2/3 sitron
80 g revet cheddar
2 ss ristede pinjekjerner
havsalt, pepper
extra virgin olivenolje
smør til ildfast form
Slik gjør du:
1. Forvarm ovnen til 225 grader. Kok pasta etter anvisning på pakken. Tilsett grønne erter når det er cirka 1 minutt igjen. Renn av vannet og rør inn litt olivenolje.
2. Mens pastaen koker: Del brokkoli i små buketter. Varm smør i en panne og stek brokkolien til den begynner å bli mør. Krydre med salt og pepper.
3. Smør en ildfast form. Ha oppi pasta, grønne erter og brokkoli. Riv over sitronskall og bland sammen. Topp med revet ost.
4. Stekes i ovnen til osten er gyllen, 5-10 minutter.
5. Server gratinert pasta og brokkoli med ristede pinjekjerner, havsalt og litt extra virgin olivenolje.
Alden Pierce says
Do you have a translation to English? Dying to try but i cant read them!
Lene Engelstad says
Sorry, its only in Norwegian