Det er jo absolutt ikke alltid man har tid til å lage hjemmelagde pitabrød. Men det er utrolig godt når man tar seg tid til å gjøre det!! Så lag en ekstra stor deig når du først setter i gang så kan du fryse ned. Disse ble fylt med krydrete kikerter, mango og yoghurt dressing. Mums!!
Du trenger:
Pitabrød: (6 stk)
300 g hvetemel
50 g sammalt hvete
2 ts gjær
En liten klype sukker
0,5 ts salt
2,5 dl vann
1 ss olivenolje
Krydrede kikerter:
Olje til steking
4 sjalottløk
2 bokser kikerter
1 ts hel koriander
1 ts hel spisskummen
1 ts curry
½ ts chilipulver (eller mer- avhengig av hvilken chilipulver du bruker)
1 stor neve frisk koriander
Yoghurt dressing:
400 g gresk yoghurt
6 ss (ca 180 g) mangochutney
1 ss lime
salt og pepper
Salat
Mango
rødløk
Slik gjør du:
Lag pitabrød: Bland hvetemel, sammalt hvete, gjær, sukker og salt. Varm vannet til ca 37 grader og bland det deretter sammen med melet og olivenolje. Elt i ca 10 minutter. Sett til heving og hev til dobbelt størrelse. Sett ovnen på så høy temperatur som mulig, gjerne med en pizzastein. Del deigen i 6 baller. Kjevle deigen tynt ut (ca ½ cm tykk) Legg så pitabrødene mellom to rene kjøkkenhåndklær og la de heve i ca 15 minutter. Ta bort det øverste kjøkkenhåndkle og velv deretter pitabrødet på den varme pizzasteinen. Stek to pitabrød av gangen- til de har “puffet” seg opp og er gylne. Avkjøl pitabrødene mellom to rene kjøkkenhåndklær.
Lag krydrede kikerter ved først å rist koriander og spisskummen i en tørr stekepanne, og støt så krydrene i en morter. Bland deretter med curry og chilipulver. Renn av laken fra kikertene og skyld godt. Skjær sjalottløk i tynne skiver og stek i olje til løken er myk og blank. Tilsett krydderblandingen og kikerter og stek i noen minutter. Tilsett hakket koriander.
Yoghurt dressing: Bland yoghurt og mango chutney. Smak til med salt og pepper og lime. Skjær så mango og rødløk i skiver. Fyll pitabrød med kikerter, salat, mango, rødløk og yoghurt dressing.
Leave a Reply