Når du vil at middagen skal gå i en fei er denne suppa perfekt. Du bare hakker litt løk og stangselleri- også er det egentlig bare å steke litt, koke litt og vips ferdig. Hvis du har lyst på noe ekstra digg, frityrsteker du litt purreløk og har oppi suppa- nam!!Serveres bare slik, eller med godt brød. For eksempel dette… Søtpotetbrød..
God middag
-Linda-
Du trenger: (3-4 porsjoner)
Olje til steking
1 stor gul løk
2 stilker stangselleri
700 g frosne erter
2 ts smør
8 dl vann
1 terning grønnsaksbuljong
2 ss sitron
2 ss creme fraishe + ekstra til servering
salt og pepper
Fritert purreløk:
1/2 purre (Hvite delen)
2 dl rapsolje
salt
Slik gjør du:
Lag suppa på følgende måte. Hakk løk og stangselleri. Stek løk den til den er blank og myk. Ha i smøret. Tilsett deretter stangselleri og erter og stek i et par minutter. Hell over vann og grønnsaksbuljong. Kok suppa i ca 10 minutter til stangsellerien er mør. Kjør suppa glatt med en stavmikser. Bland i creme fraishe, sitron og smak til med salt og pepper.
Lag fritert purreløk slik.
Del purre i tynne skiver, skyll purren i vann og tørk deretter med et kjøkkenpapir. Varm olje i en kjele. Stek purren til den er sprø og gyllen. Legg purren på et kjøkkenpapir. Dryss over litt salt.
Server suppa med fritert purreløk, creme fraishe og nykvernet pepper.
Leave a Reply