Å ha sommerferie er virkelig fantastisk… Mange uker samlet hele familien i ro og mak. Det har vært mye hygge og kos, mye god mat og vin på kveldene. Det har også vært mye enkel mat som fisk og pølser på grillen. Til vanlig spiser vi kjøtt ( rødt og hvitt inkludert) cirka 2 ganger i uka. I løpet av sommeren blir det ganske mye mer. Og jeg synes det er helt greit at det blir en del pølsegrilling på sommeren…og at det blir en ekstra is, pizza og pasta, litt ekstra sjokolade og vin. Men i dag kjente jeg at jeg er klar for å ta fatt på en sunnere hverdag igjen og kickstartet dette med en super digg, spicy curry med mango. Mums!!
Det er et par ting du kan tenke på når du lager denne. Jeg brukte red currypaste fra min lokale grønnsaksbutikk. Den er nok en del sterkere enn den man får i vanlig butikk, så her må du bare smake litt til. I tillegg var min kokosmelk ganske tynn ( er forskjell fra type til type) og dette vil kunne påvirke koketiden. Er gryta litt for tykk tilsetter du litt mer kraft/buljong, er den litt tynn kan du koke uten lokk de siste minuttene.
Jeg brukte 1 ts fiskesaus i, er du vegetarianer kan du bruke litt ekstra soyasaus.
Jeg har skrevet at det er til 3 personer. Dette vil variere litt om du serverer med ris og /eller nanbrød. ( Jeg serverte med nanbrød.)
Du trenger:( til 3 personer)
1 liten gul løk
2 fedd hvitløk
ca 350 g gulrot
100 g ukokte røde linser
2-3 ss red currypaste
3 dl grønnsakskraft/bujong
1 boks kokosmelk
1 ts fiskesaus
1 ts soyasaus
sitronsaft ( ca 2-3 ss)
1 boks kikerter
olje til steking
mango
vårløk
rød chili
fersk koriander
ris
nanbrød
yogurt naturell
limebåter
Slik gjør du:
1. Finhakk løk og hvitløk. Skjær gulrøtter i biter/ skiver.
2. Skyld linsene godt i kaldt vann.
3. Varm olje i en dyp stekepanne / wokpanne. Stek løken i et par minutter, før du tilsetter hvitløk og gulrot. Stek et par minutter til. Ha i red currypaste og stek et par minutter til.
4. Tilsett grønnsakskraft/buljong, kokosmelk, fiskesaus, soyasaus og sitron og kok opp.
5. Tilsett skylte linser og sett på lokk. La koke i cirka 25 minutter til gulrøttene er møre. Tilsett kikertene på slutten av koketiden. Vurder om du skal koke med eller uten lokk de siste minuttene ( avhengig av sausens tykkelse.) Smak på gryta underveis for å justere smaken og for å sjekke at gulrøttene er møre, men fortsatt har fin tyggemotstand når de er ferdige.
6. Server gryta med oppskjært mango, vårløk og chiliskiver og fersk koriander. Du kan også servere med ris og / eller nanbrød om ønskelig, samt yoghurt og lime.
Vibeke says
Hei, når skal currypasten i??
Lene Engelstad says
Hei! Oi det har jeg ikke tatt med! Det skal i etter gulrøttene! Stekes i et par minutter med currypaste før du tar i kraft, kokoemelk osv