Med en 2 og 4 åring i hus så skal jeg innrømme at det ofte ikke er så enkelt å lage en middag som faller i smak hos alle. Noen ganger spiser 4 åringen av hjertens lyst og da sitter 2 åringen og pirker i maten og vice versa. Noen ganger synes jeg det er helt umulig å vite hva de kommer til å spise eller ikke. Men denne suppen likte de begge to. Kanskje på grunn av den kremede konsistensen og milde, søtlige smaken. Så denne må lages flere ganger! Spises gjerne med brød. For eksempel søtpotetbrød eller hvitløksbrød: http://www.ourkitchenstories.no/sotpotetbrod/ og http://www.ourkitchenstories.no/hvitloksbrod/
Du trenger: ( til 2 store og 2 små)
smør til steking
1 gul løk
600 g gulrot
200 g pastinakk
200 g potet
8 dl vann
2 terninger grønnsaksbuljong
3 dl h-melk
salt, pepper
bladpersille, hakket
parmesan
extra virgin olivenoilje
Slik gjør du:
1. Finakk løk. Skjær gulrøtter, pastinakk og poteter i biter.
2. Smelt smør i en stor kjele. Ha oppi løk og stek noen minutter slik at løken er myk og blank.
3. Tilsett gulrot, pastinakk og potet og stek noen minutter. Ha så oppi vann, melk og bujongterninger og kok til grønnsakene er møre, ca 20 minutter. Kjør suppen glatt med stavmikser. Smak til med salt og pepper.
4. Server suppen med hakket bladpersille, revet parmesan og litt god extra virgin olivenolje.
Leave a Reply